С тържествена церемония президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат пред

...
С тържествена церемония президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат пред
Коментари Харесай

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва

С тържествена гала президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поставиха клетва за втория си мандат пред Народното събрание.

Заедно с другите поканени публични лица президентът и вицепрезидентът бяха посрещнати от представителна гвардейска рота пред централния вход на Народното събрание. На церемонията са поканени министър-председателят Кирил Петков, членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус, на записаните в България вероизповедания, на държавни институции, предишни президенти на България и ръководители на Народното събрание.

" Преди 5 години вие още веднъж поверихте на нас с госпожа Йотова сложната задача да продължим по пътя, който поехме дружно и направихме първата решителна крачка. В деня, в който прекрачваме във втория мандат, първите ми думи са на благодарност към вас, скъпи съотечественици. Вашето доверие е най-миродовната оценка за нашите решения ". С тези думи държавният глава се обърна към народа и Народното събрание.

Програмата планува Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит да посрещне в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще отслужи церемониален молебен във връзка идното им встъпване в служба. Негово Светейшество ще поздрави президента и с архипастирско слово с благопожелания за Божията плодородна поддръжка за спокойно и плодотворно служение на българския народ. За повторно българският патриарх Неофит персонално ще отслужи молебен и ще благослови президента Радев за сполучлив мандат като държавен глава.

На 22 януари е планувано президентът Румен Радев да одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска на пл. „ Св. Александър Невски ”, след което ще произнесе слово. 21 артилерийски салюта ще отбележат началото на втория мандат на висшия главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев. Президентът Румен Радев ще постави венец и ще отдаде респект пред починалите за свободата на България пред Паметника на Незнайния боец.

Пред парадния вход на Администрацията на Президента шпалир от гвардейци ще посрещне президента и висш главнокомандващ Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР